Новини

История на кашкавал


Първоначално кашкавал се е произвеждал само от овче мляко, успоредно с лактацията на овцете, и то предимно във високопланинските райони. Съгласно БДС кашкавалът, произвеждан от овче мляко, се нарича „Балкан“, този от краве е „Витоша“, а кашкавалът, смес от двете млека, се нарича „Преслав“.


Лесен начин за настъргване на кашкавала


Сигурно ви се е случвало да се затрудните при настъргването на кашкавал, особено когато той е от мек вид. Освен това, по рендето винаги остава известно количество. Сега ще ви предложим лесен начин, с чиято помощ ще се справите безпроблемно и бързо с тази задача.
За целта си подгответе:
— ренде
— 300 грама кашкавал
— 10 милилитра олио, вода или незалепващ кулинарен спрей


Страстта към пицата се дължи на кашкавала


Въглехидратите в хрупкавата й коричка възбуждат мозъка.
Учени от университета в Мичиган твърдят, че страстта към пицата идва от зависимост, която е предизвикана от кашкавала. Някой от експертите го наричат “млечен крек”.


Нашите нови продукти


Ние подготвяме за вас нова серия от продукти! Проверявайте на щандовете в големите магазини за серията от продукти на “РОЖЕН-МИЛК” ООД.


Намерете ни във Facebook


Открийте ни във Facebook на страницата на “РОЖЕН-МИЛК” ООД. Там ще намерите последните новини за нас, както и галерия от снимки на продуктите, който предлагаме. Не забравяйте за бутона “Like”


Скоро ставаме на 15 години!


До няколко месеца фирмата ще навърши 15 години професионална дейност в сферата на млекопреработването. Ще продъжаваме да ви радваме и за напред! Не забравяйте, че млякото е здраве!


logo_small_compresed