Извара

cow_compressed   Какво предлагаме ние?

 

“РОЖЕН-МИЛК” ООД включва в продуктовата си гама и извара, с изключително добри хранителни качества, в опаковки от 200 грама до 12 килограма.

Разгледайте и галерията на продукта:

 

s1-compressed

 


cow_compressed   Какви за ползите за нашето здраве от изварата?

 

Изварата е извънредно диетичен и полезен продукт. Тя дава на организма аминокиселини, протеини, калций, фосфор, желязо, магнезий, млечни захари. Липотропните вещества, големите количества фосфорни и калциеви соли и аминокиселината метионин в състава й съдействат за намаляване процента на мазнини в черния дроб и подпомагат работата му. Съдържа фосфорни соли, витамини от група В и около 20 аминокиселини като значителна част от тях са незаменими.

Важно е да се знае, че изварата е богата на белтъчини и бедна на мазнини. Веднага след белтъците на яйцата, това е най-големият източник на белтъчини. Извара е лесно усвоима от храносмилателната система и е препоръчителна храна при доста болестни състояния. Конкретно изварата бива в зависимост от вида на суровината от която се получава бива млечна, мътенична и суроватъчна. Спрямо фактора, който предизвиква пресичане на белтъците, изварата бива сирищно-кисела и термично преципитирана. А в зависимост от съдържанието на мазнина, разпознаваме пълномаслена, полумаслена и обезмаслена извара, високо ценена при диетичното хранене.

 


cow_compressed   Какво знаем за изварата?

 

Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва да консумира редовно. Считана за една от най-древните храните, изварата е в състояние да даде всичко необходимо на организма – от витамини, през протеини, незаменимиаминокиселини, витамини към млечни мазнини.

Трудно е да се проследи кога и къде точно е получена извара. Знае се само, че този продукт е консумиран хилядолетия назад. Според легендата за първи път изварата била получена, прадедите ни се опитали да запазят за по-дълго прясното мляко, слагайки го в стомаха на убито животно. Именно там млякото се трансформирало в извара под въздействие на ферментите в стомаха. Още в онези времена хората заливали изварата с разтопено масло и получавали консервиран продукт, който има по-голям срок на годност.


logo_small_compresed